En titt på populära spel – World of warcraft

Spelet World of Warcraft har gjort ett kulturellt avtryck likt inget annat sedan det lanserades 2004. Det har inspirerat allt från ett South Park-avsnitt till den senaste filmen Warcraft från Hollywood. Men det finns fortfarande tusentals personer där ute som inte har spelat World of Warcraft. Med en ny expansion som väntar i år kanske du funderar: vad är det egentligen allt handlar om? I den här artikeln kommer vi att beskriva varför du borde börja spela World of Warcraft idag!  

De tidiga dagarna

Om du inte visste det så är World of Warcraft ett MMORP – Massive multiplayer online game – vilket betyder att det tar sin plats i en stor levande värld där spelare riktiga spelare springer runt, genomför uppdrag, går upp i level och samlar utrustning för att slåss mot varandra och datorstyrda monster. Långt innan World of Warcraft släpptes fanns det populära MMORP-spelet Everquest. Everquest var inte särskilt inbjudande till nya spelare, och vissa betraktar det som ett mycket svårare spel än World of Warcraft. Vad World of Warcraft gjorde var att de gjorde ett mycket bättre jobb i at förklara vad syftet med spelet var, och att göra det enklare för nybörjare att börja spela, och sedan lära sig spelet. Även om det inte var perfekt, och om det har blivit betydligt enklare att börja spela spelet under de senaste åren, var det vid sin lansering fortfarande ett enklare alternativ än de tidigare MMORPG-spelen.

Vad gör det så bra?

Originalspelet World of Warcraft hade två stora kontinenter för spelare att utforska. Allt baserades på de tidigare spelen Warcraft. De var en serie strategispel. Men i World of Warcraft kom det med varje nytt tilläggspaket en ny värld, nya områden, nya monster och nya bossar att utmana och bemästra. Warcraft-universumet drar inspiration från i princip varje fantasivärld du kan föreställa dig. Så det finns en otrolig variation du blir mött med. Om du i ett område befinner dig i en stor djungel, med kristallklart vatten, höga palmer och långa stränder. Kommer du i nästa område befinna dig på höga snötäckta berg med nya monster att bekämpa. Det finns också flera olika raser att testa på. Du kan spela människa, orc, tauren, undead, gnome, dvärg. Alla raser har en lång och spännande historia och du kan följa deras ledare i realtid i varje ras respektive huvudstad.

Fortsätt att spela!

World of Warcraft är ett spel man prenumererar på för att spela. Det betyder att man för varje månad måste betala 100 kronor för att få fortsätta spelet. För spelutvecklarna betyder det att de behöver skapa incitament till spelarna att fortsätta spela. Det kanske låter som något negativt, men de gör det väldigt br. Så fort du sätter din första fot inne i spelet kommer du att ha en morot framför dig som leder dig vidare genom spelet. Vare sig det är en ny häftig förmåga din hjälte kan använda, eller ny utrustning som gör dig starkare. Det för självklart med sig sina för- och nackdelar. För många är det svårt att bestämma sig när man ska sluta, och hamnar ofta upp i att tänka att ”bara ett uppdrag till är inte så farligt” till dess att klockan har blivit halv fyra på morgonen. Charmen i spelet är att det inte finns ett rätt eller fel sätt att spela World of Warcraft på. Du kan välja att göra uppdrag timme efter timme, eller attackera dina motspelare i någon av de stora arenorna som finns för dig som gillar att tävla mot andra.