Pokémon Go är tillbaka med nya uppdateringar

Det har gått två år sedan det först lanserades och den här sommaren får Pokemon Go en stor uppdatering som ska göra spelet mer lättillgängligt och socialt. Men medan det inte – och kanske aldrig kommer att bli – lika populärt som när det först lanserades, visar utvecklaren Niantic siffror på att Pokémon Go har laddats ner över 750 miljoner gånger till dagens datum och ha 65 miljoner aktiva spelare per månad. För att hålla alla entusiaster taggade inför sommaren lanserar Niantic nu två stora funktioner till spelet som du kommer att kunna ta del av efter en gratisuppdatering. Och det är ingen slump att uppdateringarna kommer nu under sommarmånaderna för det är nu vi lämnar våra lägenheter efter en lång vinter. Förvänta dig stordåd den här sommaren – för Pokémon Go är tillbaka!

Raida med dina vänner

Kommer du ihåg scenen i en av de första Pokémon Go-trailers där en grupp spelare går med i samma lag för att besegra en Pokémonboss mitt i Times Square i New York? Fenomenet är känt som att raida – alltså där flera spelare tillsammans kämpar mot en och samma fiende. Niantic försöker nu att lansera samma koncept för Pokémon Go där svårare bossar än vanligt slumpmässigt kommer att dyka upp vid gym. Du vet att en boss kommer att komma då ett pokemon-ägg kommer att visa sig vid gymmet tillsammans med en timer som visar när bossen kommer att vara stridsklar. Så fort det händer kommer gruppen ha fem minuter på att besegra bossen – så det gäller att knyta kontakter fort med de andra spelarna i sin närhet.

Fånga sällsynta Pokémons

Om ni lyckas att besegra bossen kommer ni ha en chans att fånga den sällsynta pokémonen. Trots att det självklart kommer att vara svårare än att fånga en mindre sällsynt Pokémon. Det kommer även att finnas en handfull av ny utrustning som går att använda när du raidar. Inklusive så kallade ”candies”, ”golde razz berries”, och två typer av tekniska maskiner som tillåter dig att permanent lära en Pokémon antingen en snabb eller långsam attack med olika attackvärde beroende på vilken du väljer.

Tar tillbaka den sociala aspekten

Idén bakom att implementera raidandet i Pokémon Go är ett sätt att få tillbaka spelarna ute i den riktiga världen och att få dem att samarbeta.  Då bosstriderna är centrerade kring gym kommer du att behöva vara i samma närområde som dina medspelare för att delta i en raid. Och då standardinställningen av en raid är att det är öppet för alla, kan du också skapa privata grupper med bara dina vänner. Niantic menar att ett av målen med en raid är att tillåta samtliga spelare – inte enbart de som spelar varje dag och har starka Pokémons – att delta i strider mot svårare motståndare. Något som i förlängningen också ger dem en chans att fånga starkare monster. Men delta i raids kräver ett så kallat ”raid pass”. Spelare får en gratis varje dag, men har också möjlighet att köpa ytterligare om de så vill.