Spel och appar till mobilen

I dagens samhälle kretsar mångas liv kring appar och hur man med dem kan till exempel underlätta sin vardag eller finans. Utvecklade appar kan hjälpa till att styra upp räkningar, hålla koll på kvitton, planera träning eller räkna kalorier. Idag är det många som helt enkelt är väldigt beroende av sina mobiler och de appar man laddar ner. 
Utöver appar som hjälper oss att organisera livet är utbudet av mobilspel såklart också den väldigt stor med ett utbud som dessutom växer varje år. Många appar har också en väldigt avancerad teknologi och grafik inbyggd för att man ska få den bästa spelupplevelsen. Det går också köpa till spelkonsoler eller andra tillbehör för att förstärka upplevelsen och underlätta styrningen i spelen.

Appar som underlättar vardagen

Till en mobil kan man idag ladda ner en app som underlättar samtliga vardagliga bestyr. Några exempel på appar som är väldigt populära att ladda ner är olika former av träningsappar, stegräknare och kaloriräknare. Till de mer nedladdade hör till exempel Runkeeper som ger extra motivation vid promenaden eller löprundan. Lifesum är en utmärkt och mycket populär app för att mäta träningsframsteg, viktnedgång och för att använda som matdagbok. Dessutom kan man också räkna in appen Spotify som en mycket motiverande app som stärker uthålligheten och gör träningen roligare. För vem blir inte mer peppad av bra musik i hörlurarna när man tränar? Letar man istället efter en app som kan hjälpa till att organisera vardagen ska man kika på Dropbox, Evermore eller den inbyggda appen Anteckningar. Dessa appar ger användaren möjligheten att skriva ner kom-ihåg listor och saker man inte får glömma bort.

Populära mobilspel

Mobilspelen är de appar som utvecklas mest och mer avancerad teknologi ger användaren en bättre spelupplevelse med bra grafik. Förutom casinospel så kan man också ladda ner mängder av underhållande plattformsspel eller simulatorspel som har fått stor uppmärksamhet på spelmarknaden. Candy Crush är en av den mest nedladdade appen. Detta pusselspel utvecklades av den svenska mjukvaruleverantören King och lanserades år 2012. Då spelet är så populärt kan man idag spela detta mycket underhållande pusselspel på samtliga enheter. King bringade in hela 11.5 miljarder kronor enbart på köp som gjordes i spelet för att användare skulle kunna komma vidare till nästa bana, köpa liv eller uppgraderingar. King såldes 2016 till det enorma bolaget Activision Blizzard för 5.9 miljarder dollar.

Populära mobilspel

Ett annat spel som är väldigt populärt är Fruit Ninja och räknas som en av världens mest nedladdade mobilspel. Utvecklaren för denna app är Halfbrick Studios och lanserades år 2010 och populariteten för detta mycket underhållande spel växte snabbt. Idag har de flesta testat detta mycket kända spel där man har siktet på de flygande frukterna på skärmen. På grund av spelets popularitet släpptes det senare även till Xbox och uppgraderades år 2012 med nya funktioner, spelinställningar och även ett nytt poängsystem som fick namnet Gutsu and Truffle. Men spelutbudet växer ständigt och anpassas ofta efter efterfrågan och trender. Därför kan man alltid hitta ett nytt spännande mobilspel att ladda ner när man behöver ett nytt tidsfördriv eller utmaning i vardagen.