Super smash bros

I kriget om att vara den bästa spelmotorn är det många som sliter sig mellan giganterna. Playstation, X-box eller PC. Vilken är egentligen den bästa? Vad ger den ultimata spelupplevelsen. Vem har de bästa spelen med mest realistisk grafik? Så kallade gamers kan diskutera detta i all oändlighet och alltid finns det nya argument för varför just den konsol de valt är den bästa. Nintendo är inte alls med i den fajten. De har en helt annan skara av fans. De som spelar för skoj skull. Ska vara trevligt, inte sällan familjärt. Något för hela familjen. Och med spel som Super Mario, Zelda med flera har de en trogen skara följare som är mer engagerade av det kulturella som erbjuds av tv-spel.

Brawl

Brawl är inget unikt för Super smash bros. Brawl är då ett spel har flera olika karaktärer att välja mellan. Dessa har väldigt snarlika kontroller och utfall beroende på knappkombinationer. I regel väldigt grundläggande vilket gör att det går att vara duktig oberoende på vald spelarkaraktär. Detta gör det en väldigt populär spelform som spelas i sällskap. Nybörjare som alla är lite ovana kan ha roligt tillsammans. Se vad de olika karaktärerna gör, ryckas med i adrenalinet av hur klockan tickar mot slutet samtidigt som banan förändras och ens motspelare försöker slå ut en.

Super smash bros har funnits till olika konsoler hos Nintendo. Det första kom till Nintendo 64 så tidigt som på slutet av 90-talet. Sedan kom nästa version till spelkonsolen Nintendo Gamecube. Sen kom det även till Nintendo Wii, efter det till 3DS och nu senast till Nintendo Switch. Nästan alla som spelar Super smash bros har en väldig positiv upplevelse av spelet.

Mario

Nintendos absolut viktigaste karaktär är utan tvekan Super Mario. Denna rörmokare i sin röda mössa har i årtionden varit älskad. Detta utan avancerad grafik. Inga överdrivet invecklade händelseförloppet. Istället så är det någon skurk som kidnappade prinsessan Peach och Mario måste rädda henne. Detta genom att springa runt på olika ställen och samla mynt och stjärnor för att komma vidare. Därför är Mario en given spelare för Super smash bros. Han får dessutom sällskap av andra karaktärer från sina olika spel. Hans broder Luigi, den trogna Yoshi, prinsessan Peach och ärkefienden Bowser. Men spelet ger inblick till fler av Nintendos olika karaktärer.

Några exempel är Samus från spelet metroid prime. Fox och Falcon från Star Fox. Genom att ta en plattform där de mest välkända används som frontfigurer för att locka den stora massan öppnar Nintendo upp möjligheten för andra att upptäcka fler grenar inom den egna koncernen. Att hitta en karaktär som blir “ens” för Super smash bros kanske gör att någon börjar utforska en ny spelserie. Detta är ett väldigt bra sätt för Nintendo att nå ut till en bredare grupp människor. Detta är i och för sig inget unikt för just Super smash bros utan det gäller för alla de olika brawlspelen. Men just på grund av sin förmåga att vara förenad med en känsla av glada minnen är ändå Super smash bros det brawlspel som de flesta tänker på i samband med brawlspel. Och det kan ingen grafik i världen ta från dem.