Tre VR-spel du inte får missa

Så du har precis köpt ett VR-set för din PC. Oculus Rift, HTC Vive, eller något annat. Du har kopplat in det, justerat kamerorna, städat ut rummet så det finns plats för dig att stå upp, och är nu redo att sätta igång att spela. Men vilka spel är de bästa på marknaden just nu? Den här liten skiljer sig lite från andra listor där ute då vi tar med samtliga VR-spel som vi anser är bäst för alla VR-set: vare sig det är för HTC eller Oculus Rift. Helt enkelt de bästa VR-spelen för PC just nu. Dessvärre betyder det att inte samtliga spel fungerar för alla VR-set. Men, har du lite datorkunskaper kan du få de at fungera genom Revive-projektet. De arbetar för att samtliga spel ska vara funktionella för alla VR-set så du kan spela ditt favoritspel på din favoritutrustning.

House of the dying sun

Okej. Du är den dåliga killen. Det finns goda killar. Gå ut och förstör dem. Det är utgångspunkten för det nya spelet House of the Dying Sun som är ett väldigt intressant sci-fi-spel där du axlar rollen som en hänsynslös imperialistisk lönnmördare i en när avlägsen framtid. Du jagar ner dina fiender under ett par väl välgjorda scener som tar sin plats i rymden. Men skynda dig. Du måste snabbt ta ut dina fiender och ge dig iväg från rymdskeppet innan fiendens stridsskepp kan slå ut dig. Men en supercool replay-funktion, grym grafik och musik som gör att du blir ett med spelet är det här ett VR-spel som du inte får missa.  Men som med alla finns vissa för- och nackdelar som man måste nämna. Det här spelet passar dig som är ett fan av Battlestar Galactica och letar efter ett VR-spel som är lite mer fokuserat på bra stridsscener än en större RPG-spel. Det betyder att om du letar efter en häftig berättelse med flera olika nivåer att ta dig igenom så är det här spelet kanske inte för dig. Och det är framför allt ett solo-spel.

Minecraft

Vad finns det mer att säga om Minecraft egentligen? Det är Minecraft helt enkelt. Du känner till det, du har spelat det, och dina barn har spelat det. Men nu har dagen kommit då Mojangs låter dig bygga din egen värld i VR – och det funkar alldeles utmärkt som det också! Det är enkelt att få igång och mot förväntan är det faktiskt riktigt enkelt och roligt att spela med dina VR-kontroller. Du kan antingen välja att spela med Vive eller VR-versionen för Rift via Oculus Store.

Robo Recal

Robo Recal

Det finns flera VR-spel där du håller i två vapen och skjuter ner vågor, efter vågor, av fiender. Men Robo Recall sticker ut ur mängden genom att ha polerat grafiken och gjort motståndarnas AI lite mer intressant. Du är en agent, tänk dig Matrix, vars jobb är att rensa ut futuristiska robotar från gatorna i en mängd olika scener i en framtida stad. Okej, du skjuter dem inte enbart. Du greppar också tag i dem, sliter sönder dem, och kastar dem på varandra.