Utveckling av Angry Birds

Angry Birds är ett mobilspel som alla garanterat har hört talas om vid minst ett tillfälle. Detta mycket underhållande spel räknas som en av världens mest nedladdade mobilspel med miljoner användare världen över. Angry Birds kännetecknas av de röda flygande fåglarna som man med precision skjuter iväg med en slangbella för att träffa de gröna grisarna på banan. Angry Birds räknas som ett pusselspel där man måste tänka logiskt och praktiskt för att kunna ta sig fram genom de olika nivåerna som alla har olika svårighetsgrader. Spelet lanserades år 2009 och populariteten för detta pusselspel växte snabbt runt om i världen. Spelet lanserades först för Apple iOS men på grund av spelets enorma popularitet och antalet nedladdningar världen över bidrog till att mjukvaruleverantören för detta spel utvecklade plattformen för att spelet senare även skulle kunna vara tillgängligt även för Samsung och Android. Men dessutom andra spelenheter som Playstation och Xbox.

Spelets uppbyggnad och karaktärer

Rovio Mobile

Angry Birds är utvecklat av finska bolaget Rovio Mobile och när man öppnar upp spelet möts man snabbt av en flock fåglar och gröna grisar som gömmer sig mellan olika trämaterial eller stenbyggnader. Målet är att man med hjälp av de olika fåglarna i spelet ska skjuta dem med en slangbella för att träffa grisarna i spelet. Alla fåglar i spelet gömmer också på olika specialattacker som gör att man kan spränga sig igenom svårare och mer stabila material som gör det svårare att träffa de sluga grisarna. Den röda fågeln kan skjutas igenom svagare konstruktioner och är närvarande genom de flesta nivåer. Den blåa fågeln kan aktivera en specialattack som innebär att fågeln delas i tre och därmed kan göra större skada över ett större område. Den gula fågeln är snabbare än de andra fåglarna i spelet. Den svarta fågeln skapar en bomb när man aktiverar denna fågels specialattack i spelet. När man sedan klarar sig genom nivåerna adderas nya fåglar och karaktärer på spelplanen som har olika storlekar och former. Spelet är också uppbyggt för att inkludera lite lättare nivåer i början för att man ska kunna lära känna spelets olika former och hur man utför de mer kritiska träffarna med de olika fåglarna. Vissa nivåer kräver en mer strategisk lösning medans andra nivåer är mer uppbyggda på att man ska träffa rätt.

Angry Birds utveckling

Då Angry Birds växte väldigt snabbt och laddades ner miljontals gånger redan tidigt efter att spelets lanserades på marknaden skapades också ett stort intresse och efterfrågan på att spelet skulle utvecklas. Det första man gjorde var att addera och skapa nya nivåer för spelaren och med nya uppdateringar som skulle förbättra grafik, uppladdning och spelets hastighet.

arga fåglar film

Efter detta valde också mjukvaruleverantören Rovio Mobile att lansera en uppföljare som fick namnet Angry Birds 2. Populariteten för spelet har också skapat ett stort intresse för spelets karaktärer och idag har det även gjorts flera filmatiseringar om Angry Birds karaktärer och spelet är ständigt under utveckling för att följa med i trender och efterfrågan. Letar man efter ett roligt och intressant tidsfördriv ska man verkligen ladda ner Angry Birds och påbörja resan genom denna uppskattade värld.