Vad är VR? Och Hur funkar det?

Vad är VR? Och Hur funkar det?

Virtual reality (VR) är ett helt nytt användargränssnitt till skillnad från det konventionella, och fördjupar en person i en digital 3D-miljö istället för att titta på en skärm. Datorgenererade bilder och innehåll syftar till att simulera en verklig närvaro genom sinnen (syn, hörsel, beröring).

Grunderna för hur VR fungerar:

Det primära ämnet för virtuell verklighet är att simulera visionen. Varje headset syftar till att göra sin metod för att skapa en uppslukande 3D-miljö perfekt. Varje VR-headset sätter upp en skärm (eller två – ett för varje öga) framför ögonen, vilket eliminerar all interaktion med den verkliga världen.

Här är några av de hetaste och toppsäljande VR spelen

HTC Vive; Oculus Quest, Oculus Rift och Rift S; PlayStation VR; Windows blandad verklighet. Beat Saber är ett musik- och rytmspel med en aktiv twist. Inställningen liknar andra musikspel, som Audiosurf, Guitar Hero och Rock Band, men istället för att kontrollera ett virtuellt skepp eller använda falska instrument snider du dig igenom en låt med virtuella lasersvärd. När musiken spelar genererar Beat Saber olika mönster av färgkodade block på skärmen som du måste slå med rätt kontroller (höger eller vänster) när de glider mot dig. Hinder visas också ibland som kräver att du måste ducka eller glida/flytta dig bort. Gör inget misstag, Beat Saber är inte ett spel du kan spela när du sitter; det är en mycket aktiv upplevelse. Om du älskar musik och rörelse är Beat Saber definitivt värt att utforska.

Budget Cuts

HTC Vive; Oculus Rift och Rift S – Du är anställd på mega konglomeratet TransCorp, och det är ditt jobb att stämpla papper och arkivera filer! Tyvärr för dig är TransCorp en expert inom tillverkning av robotar, och nu håller du på att bli avskedad.

Budget Cuts är byggt för virtuell verklighet från grunden och är ett stealth-spel i ett dystopiskt kontorslandskap med massor av onda robotar och till och med knivar (för att kasta och knivhugga dem med!) Använd din TransLocator-pistol för att teleportera genom de många avdelningarna i TransCorp . Smyga runt hörnen, göm dig bakom luftventilerna eller bli galen med massor av robot dödande åtgärder!

Job Simulator

Job Simulator

HTC Vive; Oculus Quest; Oculus Rift och Rift S; PlayStation VR; Windows VR. Varför begränsa dig till ett jobb, när du kan jobba många fler i virtual reality? PCMag har verkligen sett sin andel av konstiga simuleringsspel, men VR-element lägger till en helt ny nivå av verklighet. I Job Simulator upplever du så spännande karriärer som en mekaniker, en gourmetkock eller den mest eftertraktade positionen av dem alla, en kontorsarbetare. Se till att dra full nytta av det nya och oändliga läget med oändligt av övertid.

Keep Talking and Nobody Explode

HTC Vive; Oculus Quest; Oculus Rift och Rift S; PlayStation VR – Undrar du någonsin hur mycket du verkligen kan lita på dina vänner? Keep Talking and Nobody Explodes är det perfekta spelet för flera spelare för att testa din vänskap och tvinga dig att kommunicera och samarbeta med varandra för att avverka en komplex bomb. I detta spel delas spelare upp i två grupper: en Defuser och flera experter. Förtalare kan se och undersöka bomben, men har inte tillgång till manualen. Experter kan läsa manualen, men kan inte se bomben. Spelare måste utbyta information, vägleda varandra genom avvisnings steg och hålla reda på framstegen om någon vill göra det levande. Tänk på att bomber har en nedräkningstimer och kommer att explodera om du gör för många misstag på vägen.